Vi får spørsmål hver eneste dag ang hvilke tilbehør vi anbefaler for nybegynnere når de skal starte med å lage pizza i en vedfyrte pizzaovn. Vi har derfor laget denne listen over våre top 7 tilbehør som alle bør ha og hvorfor.
Pizzaspade Pro 2
Så fremt du ikke ønsker å kaste pizzaen inn i ovnen så må du ha en måte å overføre pizzan din fra din fjøl og inn i pizzaovnen. Vi anbefaler vår Pizzaspade Pro laget i eloksert herdet aluminium. Dette gir vår pizzaspade en helt unikt «slipp-lett» belegg som gjøre et veldig enkelt å legge pizzaen inn i ovnen. Pizzaspade Pro 2 har også hull som gjør at mel som har festet seg på bunnen av pizzaen faller av på benken før du sender pizzaen inn i ovnen.
Ved å enkelt bevege spaden frem og tilbake med pizzaen på spaden vil overskuddmelet forsvinne av og du slipper brent mel på pizzastålet eller i pizzaovnen din.
2. IR Termometer
På vår Pizzaboks 3 pizzaovn så er det integrert ovnstermometer og denne gir en god pekepinn på hvor varm pizzaovnen er til en hver tid. Det viktigste å vite er eksakt temperatur på gulvet/pizzasteinen inni ovnen før du starter stekingen. Dette gjør du enklere kan beregne hvilken temperatur som er optimal for din deig, samtidig er det også nødvendig å vite temperaturen mellom hver pizza slik at du venter lenge nok til at gulvtemperaturen har gått opp før du starter pizza nummer to.
3. Pro Snuspade
I begynnelsen kan det virke ulogisk å ha både pizzaspade og snuspade, men disse to spadene er veldig viktig for å unngå problemer. Dersom du bruker pizzaspaden til å snu pizzaen vil pizzaspaden bli veldig varm, når du skal bruke den til en ny pizza vil en kald pizzadeig raskt sette seg fast i spaden pga temperaturforskjellen.
Derfor er det viktig å bruke en Snuspade når du skal snu pizzaen inne i pizzaovnen. Snuspaden vår er designet for å snu pizzaen og det gjør ingenting om denne blir varm da den brukes kun til pizza under og etter steking. Når du lærer deg og snu pizzaen med en snuspade vil du virkelig oppleve hvor enkelt det er å steke pizza raskt i en vedfyrt pizzaovn.
4. Gassbrenner / Brannstarter
For å tenne opp raskt og effektivt er det viktig å få opp temperaturen så raskt som mulig. Dette gjør at du kan tenne opp fem ganger så raskt som med en lighter og litt papir. Ved å bruke en gassbrenner eller brannstarter får du opp temperaturen til arbeidstemperatur raskt og du vil dermed oppleve at du får mindre soting samt raskere steketemperatur.
5. Messingbørste til Pizzaovn
Ingenting er mer irriterende enn flekker og rester på pizzasteinen dersom du er uheldig og søler. Derfor er en messingbørste den perfekte løsningen. Messingbørsten tåler å bli brukt under steking og gjør det enkelt å rengjøre pizzasteinen for fastbrente rester på pizzastein. Messingbørsten brukes også til å fjerne glør og aske fra pizzasteinen før du starter stekingen.
Med Pizzaboks 3 kan du også bruke en våt bomullsklut til å vaske pizzasteinen både for å rengjøre, men også senke temperaturen når du trenger det.
6. Marmorfjøl til pizzabaking
Marmor har lang tradisjon for bruk ved elting samt strekking av pizzastein. Gruue Marmorstein er polert slik at den er glatt og gjøre det enkelt å jobbe med pizzasdeig. Marmorsteinen kan også kjøles ned i kjøleskap og fryser slik at du holder en lav temperatur på pizzadeigen når du elter for hånd. Da vil du få en finere deig og mer kontrollert heving av pizzadeigen.
7. Hevekasse til pizza og brøddeig
Våre hevekasser er laget for standard norske kjøleskap. De har helt flat bunn innvendig samt at de kan stables og kommer med lokk.
Hevekasse gjør det enkelt å lagre, heve og jobbe med deigemner. Hevekassen passer perfekt til både langtidshaving i kjøleskap og når du skal heve i romtemperatur. Våre hevekasser kommer i kongeblå farge og er produsert i Italia. Godkjent for bruk i kontakt med mat og kan vaskes i oppvaskmaskin.