Endelig har vi ferdigstilt testingen av alle delene av vår Pizzaboks vedfyrte pizzaovn og Pizzaboks er nå i produksjon. Produksjonen er estimert ferdig i slutten av april, begynnelsen av mai, estimert levering er i juni.
Pizzaboks er en unik norsk vedfyrt pizzaovn laget for hvermansen så vel som pizzaproffen. Med våre unike løsninger vil det bli enklere å steke pizza i en vedfyrt? pizzaovn og oppnå utrolige resultater hver eneste gang.?? Les om våre unike løsninger litt lengre ned i artikkelen.
Vi startet med blanke ark
Da vi startet dette prosjektet var vi enige om et par ting. Pizzaboks måtte være rimelig og plassbesparende slik at den passer for alle, samtidig som den var enkel og bruke. Pizzaovnen skulle ikke være kresen på typen brensel og den skulle ha løsninger for forenklet pizzastekingen som var unike og revolusjonerende i sin kategori.
Da vi snakket med flere hobby pizzaiolos og ikke minst eksperimenterte med forskjellige type design fant vi følgende utfordringer vi måtte løse for å oppnå beste mulig brukeropplevelse.
- En måte å se hva som skjer inni pizzaovnen uten å ta av døren
- En måte å snu pizzaen uten å åpne ovnsdøren (unngå varmetap og kompleksitet)
- En måte å se hvilken temperatur ovnen har
Pizzaovnen som gjør deg til en pizzaproff
Bilder under er en teknisk tegning fra vår endelige versjon av Pizzaboks. Døren på pizzaovnen er designet med fokus på enkelhet samtidig som det gir et oversiktlig bilde av alt som skje inni ovnen. Vi har laget et kikkehull som kan brukes til to ting. Ta en kikk på hvordan det står til med pizzaen under stekingen samt få en eksakt temperaturmåling av pizzasteinen med vårt digitale IR termometer. Alt uten å åpne ovnsdøren og tape varme.
Pizzadøren med glass
For deg som vil ha ekstra kontroll så har vi også laget en oppgradert dør i herdet spesialglass som tåler inn til 900C. Ved å ha et vindu i ovnsdøren vil ha ekstra kontroll på hva som skjer inni ovnen uten å åpne døren. Vi har valgt en glasstype som gir høy slitestyrke, men som ikke er 100% gjennomsiktig. Dette er bieffekten av å kunne lage et glass som greier å overleve den harde medfarten det får under bruk.
Roterende pizzastein
Da vi laget pizza første gang i en vedfyrt pizzaovn for over 10 år siden så måtte vi alltid inn og snu pizzaen for å få en jevn steking av pizzaen. Alle pizzaovner har et sted varmen kommer fra, så det er alltid varmere nærme varmekilden enn motsatt side. For å fikse dette, designet vi en unik løsning som du kun finner på Gruue Pizzaboks. En roterende pizzastein som hviler på en rundt stålplatform med aksling som går igjennom gulvet og ut på undersiden av pizzaovnen.
Pizzastein 360 har blitt navnet på vår lille pizzaovn-innovasjon og med denne funksjonen kan du enkelt snu pizzaen konstant under stekingen uten å åpne døren på pizzaovnen. På denne måten får du et perfekt resultat hver eneste gang uten å åpne døren og snu pizzaen manuelt.
Monteringen av Pizzastein 360 er superenkel og krever kun at du strammer mutteren under pizzaovnen. Håndtaket er laget i stål og det er festet to varmeisolerende håndtak. Vi har laget beina på pizzaovnen høyere (15.6cm for å være eksakt) enn andre ovner slik at du får god klaring mellom ovnen og underlaget. Dette gir god plass til å rotere pizzaen samtidig som det gir ekstra beskyttelse av underlaget.
Pizzastein 360 og ovnsdør med glass er to ting du kun finner i Gruue Pizzaboks, og ikke minst eneste er Gruue Pizzaboks verdens første Pizzaovn under 20.000,- kr som tilbyr denne funksjonaliteten.