Tilbud på Pizzastål Pakke!

🚀 Rask levering kun 97,-

Pizzastål / Bakestål teknisk effekt test

Når man skal steke pizza i en vanlig stekeovn er det viktig med høyest mulig varmeoverføring fra stekeflaten. Dette er fordi vanlige stekeovner sjeldent blir varmere enn 300C og du trenger derfor en stekeplate som gir en raskere varmeoverføring mot pizzadeigen, enn når du f.eks har en vedfyrt ovn der stekeflaten ofte er stein.

Ved temperaturer på over 400C som i en vedfyrt ovn er det viktig med en lavere varmeoverføring for å ikke svi pizzadeigen. Derfor brukes det ofte stein i vedfyrte pizzaovner, og HeatVault pizzastein (som har lav varmeoverføring) når man skal steke på over 450C.

Gruue Pizzastål Pro er den perfekte balansen mellom varmekapasitet (evnen til å lagre varme) og varmeoverføring (evnen til og overføre varme til brød/pizza). Nøye utvalg og testet stål i både 6mm og 10mm tykkelse, smeltet i Sverige på verdens mest miljøvennlige stålverk og produsert i Risør gir en bærekraftig og eksklusiv bakestål/pizzastål som vil vare livet ut.

Gruue Pizzastål har markedets høyeste varmeoverføring grunnet valg av vårt svensksmeltet karbonstål som innehar akkurat riktig andel karbon. Dersom du har et bakestål i rustfritt eller en pizzastein vil du med Gruue Pizzastål Pro merke veldig stor forskjell i resultatet, og en langt bedre krumme og bunn på din pizza og ikke minst surdeigsbrød.

Hva er varmeoverføring?

Varmeoverføringen er underlagets evne til og overføre varme. Gruue Pizzastål Pro overfører over 20 ganger raskere varme til pizzaen under steking enn en pizzastein. Fantastisk krispy resultat, hver gang.

Se for deg en 200C varm stein og en 200C varm stålplate, når du setter fingeren på en stein vil du kunne holde fingeren på steinen lengre før du følger at du brenner deg. Holder du fingeren på stålplaten vil du umiddelbart brenne deg. Dette er varmeoverføring i praksis.

Varmeoverføring graf for gruse pizzastål pro beste bakestål og pizzastål
Varmekapasitet til gruue pizzastål pro

Hva er varmekapasitet?

Varmekapasitet er underlagets evne til lagre varme. Gruue Pizzastål Pro lagrer over dobbelt så mye som en 10mm pizzastein. Stek raskere og flere pizzaer etter hverandre uten problemer. (Måles i J/cm3)

 
Pizzastål typeVarmeoverføring (høyere er bedre)
Pizzastål Pro (0.5% C Karbon)54 (W/m K)
Rustfritt Stål Type - 30414.4 (W/m K)​
Pizzastein0.6 - 2.5 (W/m K)​
Luft (ved 250C)0.05 (W/m K)​
Generelle ståltyperVarmeoverføring
Stål - Karbon 0.5%54 (W/m K)
Stål - Karbon 1%43 (W/m K)​
Stål - Karbon 1.5%36 (W/m K)​
Stål - Karbon 2%36 (W/m K)​
Stål - Karbon 2.5%33 (W/m K)​
Stål - Rustfritt - Typ 30414.4 (W/m K)​
Stål - Rustfritt - Typ 34714.3 (W/m K)​
Stål - Tungsten - 1% W66 (W/m K)​
Stål - Hastelloy B 10 (W/m K)​
Stål - Hastelloy C 8.4 (W/m K)​
Stål - Nikkel - 10% NI10 (W/m K)​

Referanseindeksen er i.ht EN produsert stål og er ikke relevant for billigstål fra f.eks Kina som ikke produseres i i.ht EN spesifikasjoner.

Smash Burgers på Pizzastål Pro

Gruue Pizzastål Pro funker også som en fantastisk stekeflate og gir en stekeskorpe på kjøtt og fisk du bare kan drømme om i en vanlig panne. 

Vår favoritt er Smash burgers stekt på pizzastål pro. Dette kan du gjøre på gassgrill, kullgrill, bålpanne eller på en induksjonstopp. 

Du kan steke smash burgers, biff, egg og bacon, pannekaker, lapper osv. Bare fantasien setter begrensningene på hva du kan lage på et pizzastål pro fra Gruue.

Ofte stilte spørsmål om pizzastål

Hva er pizzastål?

Pizzastål er en plate laget av karbonstål i 6mm eller 10mm tykkelse. Karbonstål gir høyest effekt på norske stekeovner som normalt går fra 250 til +300C. Pizzastål laget i rustfritt stål har lavere effekt. Kjøp alltid Pizzastål som er laget i et materiale som har høyeste mulig varmeoverføring.

Hva er bakestål?

Bakestål er en plate laget av karbonstål i 6mm eller 10mm tykkelse. Karbonstål gir høyest effekt på norske stekeovner som går fra 250 – 300C. Bakestål laget i rustfritt stål har lavere effekt. Kjøp alltid Bakestål som er laget i et materiale som har høyeste mulig varmeoverføring.

Hvilke pizzaspade er best?

Den beste pizzaspaden er laget i formpresset flyaluminium og en overflate i herdet eloksering. Eloksering gjør at pizzaspaden får en slipp lett antibakteriell overflate. Den beste pizzaspaden har hull over hele overflaten for at melet på benken og på pizzadeigen ikke blir med inn i ovnen. Du kan kjøpe den beste Pizzaspaden her.

Gruue-pizzaspade-pro
Pizzaspade Pro den beste pizzaspaden

Hvordan steke pizza i vanlig ovn?

Når du skal steke pizza i en vanlig stekeovn så må den forvarmes til høyest mulig temperatur. Legg inn Pizzastål eller Bakestålet i stekeovnen og varm opp i minst 30 minutter. Strekk ut deigen og få den over på pizzaspaden. Ta så pizzaspaden og overfør pizzaen fra spaden til pizzastålet ved å raskt rykke pizzaspaden bakover samtidig som du har en liten vinkel på pizzaspaden ned mot pizzastålet. Pass på og ikke ha for mye fyll, da f.eks runde kjøttboller e.l kan fly av pizzaen når du forsøker å få pizzaen fra pizzaspaden over inn i ovnen.

Hvordan rengjøre pizzastål?

Når du skal rengjøre ditt pizzastål for første gang så vaskt stålet godt på begge sider med en såpe som løser fett. (Zalo e.l) Gjenta vaskingen til du har fått av beskyttelsesoljen som pizzastålet kom med. Tørk pizzastålet med et håndkle slik at det blir helt tørt. Ta så nøytral olje og påfør oljen over hele pizzastålet, tørk av slik at det er ett tynt lag av olje på hele stålet. Sett stålet inn i en ovn på maks temperatur i 30-40 minutter. Oljen vil brenne seg fast i metallet og gi en beskyttende hinne. Du kan nå begynne å steke med ditt Pizzastål.

Slik vasker du pizzastål pro bakestål
Ta ut Pizzastål Pro fra handlenettet som det kom i og vask det godt med såpe og vann.
Vask av pizzastål pro bakestål. enkel vask med zalo og svamp.
Rengjør pizzastål med vaskemiddel og svamp. Husk å tørke og skylle godt.

Hva er pizzastål laget av?

Pizzastål og Bakestål er laget av en tykk stålplate. De beste pizzastålet er laget av svensk stål med 0.5% karbon. Denne blandingen av karbonstål gir den absolutt beste varmeoverføringen. Mange bruker ofte billigere karbonstål med lavere karbon blanding som gjør at stålet får lavere effekt.

Beste Pizzastål tykkelse?

Den mest vanlige tykkelsen er 6mm og 10mm. Dersom du skal lage brød, og 1-2-3 pizzaer per gang så vil 6mm stål være nok. Dersom du skal lage veldig mange pizzaer etter hverandre så anbefales 10mm som f.eks 5-10 pizza per gang du steker. Den mest solgte tykkelsen er 6mm da denne tykkelsen er den perfekte balansen mellom vekt og effekt. 

Hva er best Pizzastål eller pizzastein?

Pizzastål er best i en vanlig stekeovn som går opp til 300C. Dette er fordi stål har høyere varmeoverføring fra stålet og til pizzadeigen. En Pizzastein har mye lavere varmeoverføring og brukes ofte når du har en vedfyrt eller gassfyrt pizzaovn som kan komme opp i 400-500C. Når varmen overstiger 400C vil et pizzastål brenne deigen, og det er derfor stein brukes i ovner med høy varme. Pizzasteinen gjør at den steker på lavere varmeoverføring på høyere varme i en proff pizzaovn.

Hvorfor Pizzastål?

Pizzastål er mye mer effektivt enn pizzastein og stekebrett. Med riktig tykkelsen og type karbonstål blir et Pizzastål over 20 ganger mer effektivt enn pizzastein og stekebrett. Dette er fordi et Pizzastål evner å lagre mer varme pga sin vekt samt greier og overføre denne varmen. 

Hvordan bruke Pizzastål?

Det er enkelt å bruke ett Pizzastål og bakestål. Sett inn stålet på nest øverste posisjon i din stekeovn og skru på ovnen på høyest mulig varme. Bruk gjerne grillfunksjon om du har dette. Varm opp ovnen i minimum 30 minutter. Etter at ovnen og pizzastålet er varmt så bruker du en pizzaspade til og overføre pizzaen fra spaden og over på pizzastålet. La pizzaen steke til den er gylden og osten bobler i midten. Dette tar ca 3-4 minutter. For ekstra sprøhet kan du la pizzaen stå inne lengre.

Bakepapir på pizzastål?

Ja du kan bruke bakepapir på pizzastål og bakestål. Klipp bakepapiret til slik at det ikke stikker for langt ut rundt pizzaen da bakepapir kan ta fyr om det kommer for nære grillelementet i din stekeovn. For best effekt så bør du steke uten bakepapir og overføre pizzaen direkte fra pizzaspaden og rett på ditt pizzastål.

Våre beste Pizzastål

Lynrask levering 1-3 dager

Frakt fra 99,- Gratis frakt på ordre over 1500,- (under 32kg) +70,- for hjemlevering.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

3 års garanti

Landsdekkende 3 års garanti mot produksjonsfeil. *vilkår gjelder

Sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift)