Tilbud på Pizzastål Pakke!

🚀 Rask levering kun 97,-

Pizzaboks 3 bruksanvisning

VIKTIG! – Les gjennom denne manualen før du starter monteringen av din Pizzaboks. Denne manualen belyser de viktigste elementene ved monteringen av din nye Gruue Pizzaboks 3. Det er viktig at du løfter Pizzaboks 3 riktig når den skal tas ut av esken. Les derfor løfteanvisningen først, før du pakker opp.

Ansvar og sikkerhet

Ikke under noen omstendigheter er selskapet Braves Global AS, herunder kalt selskapet, ansvarlig for menneskelige eller materielle skader ved uforsvarlig bruk av Gruue Pizzaboks. Gruue Pizzaboks er en ovn som kan oppnå ekstremt høye temperaturer og kan være til skade for mennesker, dyr og omgivelser ved uforsvarlig eller feil bruk. Selskapet har beskrevet en liste med advarsler og retningslinjer under. Listen er ikke idiotsikker og inneholder ikke advarsler som at du ikke må tørke katten, klær eller naboens kanin i pizzaovnen e.l da dette anses som sunn fornuft.

Ved å ta i bruk dette produktet godtar du alt ansvar for eventuell skader som måtte oppstå på personer, dyr og eller materielle skader du som bruker forårsaker. Du godtar at du vil følge retningslinjene beskrevet nedenfor og fremvise sunn fornuft ved bruk av Gruue Pizzaboks 3.

Advarsel

 • Dette produktet er designet KUN FOR UTENDØRS BRUK!
 • Aldri forlat pizzaovnen mens den er i bruk og det er aktivt brensel i brenselsboksen!
 • FARE – Karbonmonoksid forgiftning kan forekomme dersom du bruker denne ovnen i områder med dårlig luftig/ventilasjon.
 • IKKE BRUK dette produktet i et telt, under parasoller, tak eller på en båt e.l
 • ALDRI putt for mye brensel i brenselsboksen slik at dette faller over og inn i stekekammeret el på pizzasteinen.
 • BRANNFARE – Glødende trebiter, gnister o.l kan komme ut av baksiden av Pizzaovnen under bruk.
 • ALDRI bruk bensin, whitespirit, tennvæske eller andre kjemikalske midler til tenning av brenselet!
 • IKKE BRUK denne Pizzaovnen på brennbare flater
 • ALDRI flytt eller beveg på pizzaovn når den er i bruk
 • ALLTID BRUK varmeisolerende hansker når du håndterer pizzaovnen for å unngå brannskader.
 • ALLTID hold barn og dyr i god avstand fra pizzaovnen under og etter bruk.

Før du begynner

Før du begynner å åpne esken er det viktig at du leser løfteanvisningen som beskrevet nedenfor. 

Løfteanvisning Pizzaboks 3

Pizzaboks 3 skal helst løftes av 2 personer. Den ene personen skal ta tak i innsiden av pipen og den andre skal løfte i håndtaket bak på ovnen. Plasser Pizzaboks 3 på et bord slik at du det er enkelt å montere.

Løft av pizzaovn pizzaboks 3 ut av esken
Slik løfter du Gruue Pizzaboks 3 ut av esken.

Dette trenger du

 1. 2 personer til løft
 2. 2.5/3mm Umbraco nøkkel.
Umbraco nøkkelen brukes til å fjerne skruene på brenseldøren bak på Pizzaboks 3.

Innhold i esken

 1. Pizzaboks 3
 2. 2 stk hvite isolasjonsplater inne i ovnsrommet. (skal IKKE fjernes)
 3. Pipe
 4. Pipehatt
 5. Dør m/termometer
 6. 4 stk HeatVault Pizzasteiner (kommer i sepperat esker)

Pizzaboks 3 innhold

Pizzaboks 3 inneholder alt du trenger. Sjekk nøye igjennom at du ikke kaster noe eller mangler noen deler før du starter. Vi anbefaler at du legger alle delene ut på bordet slik som på bilde, slik at du enkelt får oversikt.

Innhold i Pizzaboks 3 esken

Hvite isolasjonsplater.

Pizzaboks 3

4 stk HeatVault Pizzasteiner

Gruue Brenselsboks

Piperør

Pipehatt

Dør til Pizzaboks 3

Montering av pizzastein

Tørk av steinene på bunnen og børst bort evt støv og småstein. Steinene er kuttet for hånd og er derfor ikke 100% perfekt. Små ujevnheter i kanter og lignende er normalt og har ingen innvirkning på funksjonen av steinene.

Plasser forsiktig en og en pizzastein på de hvite isolasjonsplatene inne i ovnen. 

*Obs, dersom steinen vipper, sjekk under at steinen er fri for småstein, og forsøk å snu steinen opp ned. Dersom det er en ujevnhet i steinen så kan dette skrapes av med et flatt skrujern eller lignende. Skulle den likevel vippe noe så kan du legge litt en ball/bit med aluminiumsfolie under for å støtte, men i 99% av tilfellene er det små stein e.l på underlaget eller steinen. Våre Heatvault steiner er håndlagde i form og vil derfor ikke være 100% like .

Slik skal det se ut etter at du montert pizzasteinene.
Plasser pizzasteinen inn i ovnen.

Montering av pipe og pipehatt

Plasser piperøret med den største enden ned mot pizzaovnens piperør og press bestemt nedover.

Pipehatten plasseres på toppen av pipen og presses bestemt nedover.

Pipedelene har klistermerker (delenummer) disse kan fjernes for å unngå at disse brenner. 

montering av pipe på pizzaovn gruue
Den tykkeste enden skal nedover. Plasseres på og trykk bestemt nedover.
montering av pipehatt
Pipehatten plasseres på toppen og presses nedover.

Plassering av brenselsboks

Brenselsboksen er der vedkubbene skal plasseres fra baksiden av ovnen. Selve brenselsboksen skal plasseres bakerst i ovnen og midtstilles. 

Klargjøre brenseldør

Håndtaket bak på Pizzaboks 3 er en dør. Denne er skrudd fast under frakt og skal også være fastskrudd med montert gassbrenner. Når du skal bruke vedkubber som brenselskilde skal denne døren være mulig å åpne/lukke og du må derfor skru ut skruene med en 2.5mm eller 3mm unbraco nøkkel. (medfølger ikke)

Skru ut skruene (4 stk) helt og spar på disse.
Bakdøren gir deg nå enkel tilgang til å fyre oppp samt legge inn mer brensel.
Når du har fått ovnen opp i god temperatur kan du legge inn større kubber. Inntil 37cm i lengde.

Montering av dør

Døren er til bruk for rask oppvarming samt ved langstek, varmrøyking og baking. Termometeret i døren måler luft temperaturen og IKKE temperaturen på steinen. Det er derfor lurt og ha et IR termometer for å lese ut nøyaktig temperatur på steinen før du starter med pizzasteking.

*Termometeret er plassert i motsatt ende av varmekilden og det vil skille ca 100C mellom lufttemperaturen i døren og lufttemperaturen i tak og baksiden av ovnen nærme flammene.

Justering av spjeld

Det finnes to spjeld på Pizzaboks 3. Ett spjeld er bak på Pizzaboks 3 og ett i pipen. Disse er laget for å begrense luftflyten ved f.eks langsteking, baking og røyking av mat. 

Ved steking av pizza skal spjeldet på ovnens bakside samt pipe alltid være helt åpent. Dersom du ved steking av pizza trenger å begrense luften så bruk alltid spjeldet i pipen.

Justering av føtter

Dersom underlaget ujevn kan du justere føttene på pizzaovnen. Disse er allerede montert og krever bare at du justerer disse til ønsket høyde for hånd.

justerbare føtter på pizzaboks 3 vedfyrt pizzaovn
Føttene på Pizzaovnen kan enkelt justeres uten verktøy.
Opptenning av Pizzaboks 3

Når du skal først fyre opp i din Pizzaboks 3 er det spesielt viktig at du har brensel av høy kvalitet. Vi anbefaler å bruke vedtyper som bjørk eller eik. Og aldri bruke «feite» vedtyper som Furu og gran da disse inneholder en høy andel sevje/olje som ikke vil brenne rent like raskt som bjørk og eik.

OBS! – Aldri bruk kjemikalier e.l når du skal fyre opp. Bruk f.eks en gassbrenner som Gruue Gassbrenner Extreme som blir 1150C eller en Brannstarter. Som et alternativ kan det også brukes en liten bit tørkerullpapir dyppet i olivenolje til og starte flammene.

Bruk opptenningsved til du har oppnådd en god temperatur i ovnen før du benytter større og tykkere emner ved. Tykkere vedkubber skal spontanantenne når de legges inn i ovnen. Dersom det ulmer er ovnen for kald og du må legge inn tynnere vedkubber. Dersom ovnen ikke er varm nok vil ikke de tykke vedkubbene brenne rent. 

Når du skal steke pizza så anbefaler vi å minimere andelen vedkubber med mye bark, da denne kan raskt fly rundt i kammeret og komme i kontakt med maten. Bruk derfor vedkubber med bark under oppvarming og vedkubber uten mye bark under steking.

Den ideelle temperaturen på Heatvault pizzasteiner under pizzasteking er mellom 420 – 450. Da vil du få perfekt stekt pizzabunn på mellom 60 -120 sekunder.

Ved steking av pizza skal det være en balanse mellom temperaturen over pizzaen og under. Det skal være godt med flammer over pizzaen under steking og pizzasteinen skal være mellom 400 – 450C. 

Pizzaboks 3 er tilpasset norske vedkubber. Alle vedkubber som selges i Norge på butikker, bensinstasjoner og vedprodusenter er ca 30cm lange. Pizzaboks 3 har en åpning på 37cm, men det anbefales at tykke vedkubber kløyves i tynnere vedemner for å oppnå effektiv brenselsøkonomi.

Varmesoner i Pizzaboks 3

Det er to hovedsoner med varme i din Pizzaboks 3. Sone 1 er den sonen som er nærmest brenselsboksen og derfor også den varmeste sonen. Det er denne delen som skal måles med IR termometer og bør være rundt 420 – 450C når du skal steke pizza.

Sone 2 er den sonen (midten av ovnen og ut mot døren) som er kaldere enn Sone 1. HeatVault steinen fordeler varmen veldig jevnt da Pizzaboks er designet slik at det er overbalanse mellom Sone 1 og Sone 2 etter ca 40 minutter. Det vil likevel være en liten forskjell på rundt 40-80C mellom Sone 1 og Sone 2. Spesielt på den delen nærmest døren.

Forskjellig varme på pizzastein gruue pizzaboks3
Slik ser varmesonene ut i Pizzaboks 3.
Slik steker du pizza i en vedfyrt Pizzaboks 3

Når du skal steke pizza i din Pizzaboks 3 er det viktigste å vite hvor mange grader Heatvault pizzasteinen er. Vi har designet disse til å steke optimalt mellom 420 – 450C. 

Når steinen har oppnådd denne temperaturen er taket mellom 550-700C. 

Pizza stekes best uten dør. Døren er tiltenkt brødbaking, steking av mat/kjøtt samt varmrøyking.

Det er viktig at det fortsatt er flammer i kammeret slik at pizzaen får nok varme og steker raskt nok. Her ligger selve kunsten i å steke pizza. Det å få en balanse mellom varmen på steinen og varmen i luften. Dette krever litt øving, men når du først har forstått og lært deg dette blir stekingen er lek. 

Med den perfekte balansen kan du steke perfekt pizza på 60 sekunder.

For høy varme på pizzastein? Slik fikser du det på sekunder!

Dersom du har fått for høy temperatur på pizzasteinen har du to muligheter. Vente til den blir lavere eller senke temperaturen raskt.

Med våre unike HeatVault pizzasteiner kan du bruk en våt/fuktig klut direkte på pizzasteinen når den er varm og både vaske og tørke av pizzasteinen, men også senke temperaturen raskt.

Husk at kluten MÅ være av bomull. Du må ALDRI bruke syntetisk materiale. Da vil kluten smelte og plasten vil brenne seg inn i steinen.

Du må ikke forsøke dette på andre typer pizzasteiner, da vil de mest sannsynlig sprekke pga termisk sjokk.

Oppbevaring og transport

Pizzaboks 3 er liten nok til å få plass i bilen på vei til hytta, men tung nok til å lagre varme i timesvis. 

Når du skal frakte din Pizzaboks 3 så bør du ta av pipen og pipehatten og plassere disse inne i ovnen eller på utsiden. Det kan være lurt å legge noe papp e.l mellom steingulvet og pipen for å begrense evt skrap i pipen.

Pizzaovn I bilen
Alle delene kan plasseres inne i ovnen
Pizzaovn I bil bagasjerom
Pizzaboks 3 får enkelt plass i bagasjerom. Bør sikres under frakt.
Lynrask levering 1-3 dager

Frakt fra 99,- Gratis frakt på ordre over 1500,- (under 32kg) +70,- for hjemlevering.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

3 års garanti

Landsdekkende 3 års garanti mot produksjonsfeil. *vilkår gjelder

Sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift)