Elte pizzadeig for hånd
Når du skal lage pizza kan du enkelt får deg en treningsøkt ved og elte deigen for hånd.
Bland sammen vann, gjær og mel til du får en uniform deigball. La den ligger under en bolle/folie i 10 minutter. Elt den i 15+ minutter for hånd. Tilsett salt mot slutten av eltingen slik at saltet blir godt absorbert i deigen.
Ball sammen deigen og la den ligge og hvile i 20-40 minutter under bollen/folie slik at den ikke tørker ut.
Ball sammen deigen igjen og legg i kjøleskap i 24 timer. Del så opp deigen i 250g emner og la disse ligge i hevekassen i romtemperatur 20-23C i 4 – 8 timer.
Oppskrift
For 6 stk deigemner 250g per stk.
950g Nuvola Super eller Polselli Super
600g iskald vann (gjerne fra kjøleskap)
3 gram fersk gjær (idun blå)
27g salt.
24 timer i kjøleskap, 4-8 timer i hevekasse evt på et bakebrett under fuktig kjøkkenhåndkle.
Kristine Halvorsen –
veldig glad for at super endelig kommer i vanlige pakker. Super er det eneste melet du trenger for å lage pizza og brød. Dette er melet for deg som ønsker å ta pizza og brødbakingen til et nytt nivå. Garantert suksess. Påskepizzaen ble magisk synd jeg ikke kan laste opp bilder her.