Elting av pizzadeig for hånd
Når du skal lage pizza kan du enkelt får deg en treningsøkt ved og elte deigen for hånd.
Bland sammen deigen, la den ligger under en bolle/folie i 10 minutter for å elte den i 15+ minutter forhånd. Tilsett salt mot slutten av eltingen slik at saltet blir godt absorbert i deigen.
Ball sammen deigen og la den ligge og hvile i 20-40 minutter under bollen/folie slik at den ikke tørker ut.
Ball sammen deigen igjen og legg i kjøleskap i 24 timer. Del så opp deigen i 250g emner og la disse ligge i hevekassen i romtemperatur 20-23C i 4 – 8 timer.
Oppskrift
For 6 stk deigemner 250g per stk.
950g Nuvola Super eller Polselli Super
600g iskald vann (gjerne fra kjøleskap)
3 gram fersk gjær (idun blå)
27g salt.
24 timer i kjøleskap, 4-8 timer i hevekasse evt på et bakebrett under fuktig kjøkkenhåndkle.