Gruue Pizzastål Pro Extreme
Med Pizzastål Pro Extreme forvandler du din egen stekeovn til en ekte pizzaovn. Stek pizza på under 3minutter og få et proft resultat som på restaurant. Pizzastål Pro Extreme er laget med en perfekte blandingen av karbon og jernatomer som gir et svart stål med ekstrem varmekapasitet og markedets høyeste varmeoverføring. Dette gir garantert krispy bunn og luftig skorpe uansett hvilken stekeovn du har.
Bærekraftig stål
Pizzastål Pro Extreme er utvunnet og smeltet hos Svensk Stål AB i Norrbotten i Sverige som er en av verdens mest bærekraftige stålprodusenter. De har utviklet et unikt stål med ekstrem hardhet og termiske evner som gir det beste resultatet i hvilken som helst stekeovn.
Pizzastål Pro Extreme har en 0.5% andel karbonatomer som gir en termisk konduktivitet på 54 W/(m K). Sammenlignet mot andre ståltyper som rustfritt stål som ligger på 14.4W/(m K) og pizzastein som ligger på 1.5W/(m K). Luft har til sammenligning (varmluft) er 0.024W/(m K)
Pizzastål Pro Extreme overfører varme fra stålet ved 300C til pizza og brød tilsvarende en 550C grader stein fra en vedfyrt pizzaovn. Dette gjør at du vil få perfekt resultat tilsvarende proffe steinovner med din egen vanlige stekeovn.
Ved 300C kan du steke en pizza på under 3 minutter. Og ved 275C 4 minutter.
Pizzastål type | Varmeoverføring |
---|---|
Pizzastål Pro (0.5% Carbon) | 54 (W/m K) |
Rustfritt 304 | 14.4 (W/m K) |
Pizzastein | 0.6 - 2.5 (W/m K) |
Luft (ved 250C) | 0.05 (W/m K) |
Lokalprodusert kvalitet
Pizzastål Pro Extreme er designet i Grimstad og produsert i Risør hos en av Sørlandets beste produsenter av stål og teknologi produkter for offshore plattformer og skip. Gruue brukte Norges største 5kw laser til å skjære Pizzastål Pro Extreme som gir et røft og unikt produkt stekeovnen din kommer til å elske.
Pizzastål Pro Extreme er 40x35cm – 10mm tykt og veier 11kg og passer de fleste standard stekeovner og komfyrer på markedet. Pizzastål Pro plasseres enkelt på risten i din stekeovn og settes inn slik at det er rundt 10cm mellom stålet og grillelementene i ovnen din.
Pizzastål Pro Extreme skal vaskes før bruk og bør settes inn med et tynt lag rapsolje for så og forvarmes inntil 60-80 minutter på full varme på grill. Oljen brennes fast i stålet slik at det skaper en beskyttende hinne mot rust dersom stålet kommer i kontakt med vann.
Thor G. –
Fikk anbefalt extreme versjonen da jeg trengte et pizzastål som kunne steke 5-10-15 pizzaer raskt til en større pizzafest. Stålet holder så absolutt hva det lover og ga et perfekt bunn hele veien. Nedsiden er at dette er ganske tungt og håndtere, men når du først har fått det inn i ovnen så blir det fantastisk pizza. Anbefales for de som skal lage mange pizzaer etterhverandre. ⭐️